Російська пропаганда видала божевільну версію, чому Путін не полетів до ПАР

Російські пропагандисти намагаються відбілити репутацію російського президента Володимира Путіна, оголошеного в міжнародний розшук за депортацію українських дітей.

Щоб хоч якось викрутити ганебну для Росії новину про "невиїзного" через міжнародний ордер на арешт Путіна, на федеральних каналах, що фінансуються Кремлем, почали поширювати божевільну версію про нібито підготовку американцями його вбивства. Про це пише "УНІАН".

Так, політтехнолог Сергій Марков заявив, що США нібито намовили на співучасть у "злочині" віце-президента ПАР, а президент Південної Африки про це дізнався і доповів Путіну.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Про БРІКС зовсім коротко скажу. Путін не полетів, тому що є небезпека того, що американці і британці будуть збивати. Їм було заздалегідь відомо. Вони намовили віце-президента ПАР, який насправді не підпорядковується президенту. У нього конфлікт з президентом ПАР, і він придумав це, як пояснити, чому Путін не приїде", почав Марков.

Але ведуча Ольга Скабєєва на це відреагувала смішком і зупинила "колегу": "Це була конспірологічна теорія".

На що Марков почав обурюватися: "Ні, це чиста правда!".

"Реклама!" знову перебила Скабєєва.

Російський диктатор Володимир Путін не братиме участі у саміті БРІКС у Південно-Африканській Республіці, який відбудеться в кінці серпня.

Президент Росії злякався, що його можуть заарештувати в Південно-Африканській Республіці, тому замість себе на саміт відправить міністра закордонних справ Сергія Лаврова. Про це повідомляє адміністрація південноафриканського президента Сиріла Рамафоси.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт Володимира Путіна за підозрою в депортації українських дітей до РФ і в скоєнні воєнних злочинів в Україні.

Путіна можуть заарештувати на території 123 країн, які ратифікували Римський статут (серед них ПАР).