Російська влада нагородила Табачника медаллю: чим відзначився ексміністр-зрадник

Дмитро Табачник отримав медаль "Учасника спеціальної військової операції"

Дмитро Табачник був нагороджений медаллю "Учасника спеціальної військової операції" у війні Росії проти України. Про це повідомляє рух "Чесно".

"Табачник був у складі групи, яка мала стати тимчасовим урядом в Києві в лютому 2022 року. Його також помітили під час поїздки до гауляйтера окупованої частини Запорізької області Балицького, щоб отримати посаду радника", - заявляють у "Чесно".

Медаль отримав від головнокомандувача Сухопутних військ РФ

За інформацією російських опозиційних медіа, медаль "Учасника спеціальної військової операції" Табачнику особисто вручив головнокомандувач Сухопутних військ РФ генерал армії Олег Салюков.

Винним у державній зраді

У 2022 році суд визнав Дмитра Табачника винним у державній зраді, пособництві державі-агресору та порушенні законів та звичаїв війни. Від нього було конфісковано майно на суму понад 200 млн грн.

Участь у псевдореферендумах та "переформатування" освітньої та медичної галузей

Табачник брав активну участь в організації псевдореферендумів в тимчасово окупованих районах Херсонської та Запорізької областей. Він спільно з фігурантами реєстру зрадників проводив "заходи" щодо "переформатування" освітньої та медичної галузей під потреби РФ, повідомляє "Чесно".

Нагадаємо, завдяки доказовій базі СБУ 15 років тюремного ув'язнення заочно отримав ексміністр освіти та науки Дмитро Табачник. Табачник регулярно надавав окупантам власні прогнози щодо розвитку суспільно-політичної ситуації в Україні після початку повномасштабного вторгнення РФ, акцентує увагу СБУ.

Читайте також:

  • Зеленський ввів нові санкції проти відомих колаборантів
  • Дружина одіозного Табачника повертається на сцену у новій виставі
  • Подруга Табачника, яку звільнено з Мінрегіону, може отримати нову посаду
  • Диверсія проти Могилянки. Хто обрав шлях Дмитра Табачника?