Російську легкоатлетку дискваліфікували та позбавили медалі за допінг

Дискваліфіковану російську легкоатлетку позбавили срібної медалі Олімпіади-2012 у Лондоні за допінг

Російська легкоатлетка Катерина Гулієва була дискваліфікована на чотири роки та позбавлена срібної медалі Олімпіади-2012 у Лондоні через порушення антидопінгових правил. Цю інформацію повідомляє zn.ua.

Гулієву будуть дискваліфіковано з 28 березня 2024 року до 27 березня 2026 року. Також зазначається, що до цього спортсменка вже відбула дворічний термін дискваліфікації за допінгове порушення, згідно з рішенням CAS 2016/А/4486.

За інформацією видання, Катерина Гулієва посіла третє місце у забігу на 800 метрів під час Олімпіади-2012, але після її дискваліфікації перше місце було присуджено її землячці Марії Фарносовій, яку також звинувачили у вживанні заборонених речовин.

У квітні 2021 року Катерина Гулієва отримала право виступати за збірну Туреччини, коли вийшла заміж за турецького легкоатлета Раміля Гулієва, що має азербайджанське походження.

Раніше спортивний арбітражний суд також прийняв рішення про дискваліфікацію російської фігуристки Каміли Валієвої на чотири роки за порушення правил щодо допінгу. Валієва була звинувачена у вживанні заборонених препаратів. Росіянку також дискваліфікували на чотири роки.