СБУ затримала Шуфрича за підозрою у державній зраді

Співробітники Служби безпеки України затримали народного депутата Нестора Шуфрича у нього вдома в селі Козин.

Йому інкримінують державну зраду. Про це у Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов.

Відомо, що сьогодні відбувається понад 50 обшуків у різних регіонах України по справі Шуфрича та російської шпигунської мережі, створеної співробітником ФСБ РФ та колишнім народним депутатом України Володимиром Сівковичем.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"За висновками слідства, Шуфрич за завданням Сівковича виступав на телеканалах України та Росії з метою розповсюдження російський пропаганди та просування антиукраїнської політики. В принципі, мені довелось напередодні вторгнення вдарити Шуфрича на телеефірі саме з цієі причини. Тому я щиро вітаю, що до Шуфрича дотягнутись правоохоронні органи. Шуфрич до останнього часу є народним депутатом, який отримує кошти платників податків та є головою комітету Верховноі Ради, він завжди голосує як скаже влада", зазначив Бутусов.

Він також сподівається, що на усе майно та рахунки Шуфрича та близьких до нього осіб буде накладений арешт.

"І дуже сподіваюсь, що усі учасники мережі Сівковича будуть затримані за державну зраду", додав Бутусов.

Міністерство юстиції закликали конфіскувати на користь України мільярдні активи колишнього народного депутата Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко.

Центр протидії корупції повідомив, що подружжю екснардепа належить будинок у Києві на понад 2 тис. квадратів і близько 200 автомобілів. Понад 200 ікон, яхта, десятки елітних годинників, численні земельні ділянки, антикварні книги, ювелірка, одяг і мільйони на рахунках.