Сирський розповів, що відбувається на Куп'янському напрямку

На Куп'янському напрямку тривають важкі бої

Ворог продовжує штурмувати з великою інтенсивністю і постійно підтягує нові резерви на Куп'янському напрямку, повідомляють Сухопутні війська ЗСУ.

Генерал-полковник Олександр Сирський, командувач Сухопутних військ ЗСУ, здійснив робочу поїздку до військових частин і підрозділів, які обороняються на Куп'янському напрямку. Він прослухав доповіді командирів безпосередньо на пунктах управління і провів оперативні наради. Командування вивчило різні сценарії дій противника на основі результатів розвідки.

З метою вирішення проблемних питань, які критично важливі для стійкості оборони, було віддано необхідні вказівки та проведено перерозподіл сил та засобів

За словами Сирського, пріоритети залишаються незмінними: ефективне проведення розвідки, координація використання всіх засобів ураження, захист наших підрозділів за допомогою засобів радіоелектронної боротьби та збереження життя наших військовослужбовців.

Нагадаємо, Кремль змінив свої висловлювання щодо "успіхів" у війні в Україні. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу вчора, 2 лютого, заявив, що армія окупантів має "стратегічну ініціативу" вздовж всієї лінії фронту. Варто зазначити, що недавно він говорив про "активну оборону".

Також, за даними ISW, Сили оборони України стримують атаки ворога на лівобережжі Херсонської області. Однак російські окупанти продовжують просуватися в районі Авдіївки.

До речі, триває 710-й день повномасштабної війни Росії проти України. За минулу добу відбулось 77 бойових зіткнень.