Скільки заробляє трейдер і скільки можна заробити на трейдингу

Серед досить перспективних професій 2024 року можна виділити і трейдера. Питання про те, трейдинг скільки можна заробити, стає причиною, щоб змінювати професію.

Для початку, звичайно, краще розібратися, хто такий трейдер і що він робить. Трейдер - це людина, що займається торгівлею фінансовими "інструментами" на фінансових ринках. Якщо говорити простіше, то він може торгувати акціями, облігаціями, валютою, товарними товарами та іншими фінансовими активами. На перший погляд, робота може здатися досить заплутаною, але з часом у ній вдасться швидко розібратися. 

Що повинен вміти трейдер, щоб багато заробляти? 

Основним завданням трейдера є купівля та продаж активів з метою отримання прибутку. Тобто така робота пов'язана з постійними операціями. Якщо заглибитися ще більше, то спокійною таку зайнятість не назвати. Вона пов'язана і зі стресами, і з постійним рухом.

Утім, саме це і забезпечує основний прибуток. Що більше трейдер "у потоці", то більше він може і заробити. 

скільки заробляє трейдер

Що стосується працевлаштування, то трейдери спокійно можуть працювати на фінансових біржах, у банках, інвестиційних компаніях або бути незалежними індивідуальними інвесторами. Кожна з цих зайнятостей може принести пристойний дохід.

Питання, скільки в середньому заробляє трейдер, безпосередньо залежить від типу зайнятості. Утім, таким професіоналам потрібно і багато вчитися. Вони використовують різні стратегії та аналітичні інструменти, щоб ухвалювати рішення. Купівля і продаж активів не може бути необдуманою. 

Важливо зазначити, що трейдинг пов'язаний з ризиками, і успішні трейдери часто володіють глибокими знаннями ринку, аналітичними здібностями і навичками управління ризиками. Тобто вони вчаться навіть більше, ніж в інших професіях. Крім заробітку, у них і великі витрати.

Від чого залежить заробіток трейдера? 

Заробіток трейдера може бути дуже різним, усе залежить від досвіду, стратегії роботи, стану ринку. Трейдери, які тільки починають свій професійний шлях, можуть отримувати в рази менше, в той час, як досвідчені працівники можуть заробляти тисячі за день.

Тому питання, скільки заробляє трейдер-початківець, залежить від надто багатьох факторів. Загалом, скільки заробляє трейдер на місяць, може бути по-різному кожного сезону. 

Заробіток (скільки можна заробити на трейдингу акцій) залежить і від не найочевидніших факторів: досвід, кваліфікація, країна. 

Разом з цим, практично будь-який трейдер заробляє вище за середню зарплату по регіону. 

Переваги роботи трейдером:

  1. Фінансові можливості. Успішні трейдери можуть отримувати значні доходи, особливо якщо вони добре розбираються в ринку.

  2. Гнучкий графік. Затребувані фахівці можуть самі собі виставляти графік роботи. 

  3. Незалежність. У досвідчених трейдерів є певна свобода в ухваленні фінансових рішень і у виборі стратегії.

Тільки навчаючись, можна отримати досвід і визначити, скільки отримує трейдер регулярно. 

Скільки можна заробити на скальпінгу? 

Середній заробіток трейдера залежить від стратегії. Зараз найбільше можна заробити на скальпінгу. 

Скальпінг (походить від Scalping) у трейдерстві - це короткострокова торговельна стратегія, за якої трейдер відкриває і закриває позиції протягом дуже короткого часу. Часто для такої операції є всього кілька секунд, у кращому разі хвилин. Тобто в такій справі дуже важлива швидка реакція.

скільки в середньому заробляє трейдер

Мета скальпінгу - заробити на невеликих змінах цін активів. При цьому в сукупності такий заробіток може бути досить великим. 

Основні характеристики скальпінгу, на якому можна заробити будь-якому трейдеру:

  1. Короткостроковість. На угоду зазвичай залишається кілька хвилин. Людям з поганою реакцією або з низькою стресостійкістю в таку стратегію йти не можна. 

  2. Маленькі прибутки. Трейдер прагне заробити на невеликих змінах ціни і часто відкриває велику кількість угод, а отримує в сукупності з усіх угод. 

  3. Висока активність. Скальпери можуть проводити безліч операцій за короткий час, реагуючи на миттєві зміни ринкової ситуації.

Ця стратегія вимагає високої концентрації, швидкого реагування і певної удачі, яка теж нікому не завадить. 

Скільки відсотків заробляє трейдер у світі? 

Розбираючись, скільки реально заробити на трейдингу, важливо розуміти свої можливості у своїй країні. 

Наприклад, скільки можна заробити в Україні не дорівнює скільки отримує трейдер у США. Заробіток трейдера в Україні також може сильно варіюватися залежно від досвіду, ринку, на якому він торгує, та індивідуальної успішності стратегії. 

У країнах з розвиненою економікою, як-от США, Велика Британія, Швейцарія, трейдери можуть заробляти значно вищі суми, ніж в Україні. У менш розвинених країнах заробітні плати можуть бути навіть нижчими, ніж в Україні. Також трейдери можуть в день або в місяць отримувати своєрідні бонуси. 

Скільки заробляє трейдер у різних країнах світу? 

Найкраща країна для роботи трейдером залежить від різних факторів. Як і скрізь у світі важливий досвід і навички, без них нікуди. Особисті якості трейдера також дуже важливі.

На що можна розраховувати в різних країнах світу:

  1. Фінансова ситуація в США, особливо на Волл-стріт, є однією з найбільших і найвпливовіших у світі. Саме тому в цьому регіоні процвітає трейдерство. Втім, там де великі гроші, там завжди великі ризики. 

  2. Лондон є фінансовим центром з безліччю можливостей для трейдерів. У Британії, як і в США, заробити можна багато, якщо не боятися ризикувати. 

  3. Швейцарія. Тут зосереджено багато банків і фінансових інститутів і саме тому в Швейцарії сприятливі умови для трейдингу.

  4. Сінгапур. Він є фінансовим центром Азії з розвиненою біржею і безліччю міжнародних компаній. Влаштуватися там на роботу велика удача. 

  5. Гонконг. Ще один важливий фінансовий центр в Азії, що надає можливості для трейдерів.

Вибір країни також залежить від наявності досвіду і законних підстав такої діяльності.