Сотні протестувальників узяли штурмом і підпалили посольство Швеції

20 липня сотні протестувальників увірвалися в посольство Швеції в Багдаді та підпалили його на знак протесту проти очікуваного спалення Корану в країні.

Демонстрацію скликали прихильники шиїтського священнослужителя Муктади Садра через те, що у Швеції біля посольства Іраку запланували провести акцію зі спаленням священної мусульманської книги, пише Reuters.

"Ніхто зі співробітників посольства в Багдаді не постраждав. Наразі невідомо чи був хтось у приміщенні під час штурму", заявляє джерело видання.

Міністерство закордонних справ Іраку уже засудило інцидент. Уряд Іраку доручив силам безпеки провести швидке розслідування, щоб встановити винних і притягнути їх до відповідальності.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Наприкінці минулого місяця Сахарська Арабська Демократична Республіка закликала до протестів проти Швеції та висилки шведського посла після спалення Корану в Стокгольмі.

Дві великі акції протесту відбулися біля посольства Швеції в Багдаді після спалення Корану. Протестувальники навіть зайшли на територію посольства.

Уряди кількох мусульманських країн, зокрема Іраку, Туреччини, Об'єднаних Арабських Еміратів, Йорданії та Марокко, висловили протести щодо цього. Ірак домагався екстрадиції чоловіка, який спалив Коран, щоб постати перед судом.

Президент Сполучених Штатів Джозеф Байден та його турецький колега Реджеп Таїп Ердоган по телефону обговорили питання України та Швеції в НАТО.

Ердоган заявив, що Анкара підтримає вступ Швеції до НАТО, якщо Євросоюз докладе зусиль для того, щоб зробити Туреччину повноправним членом ЄС. До цього турецький президент стверджував, що не може схвалити заявку Швеції на вступ до Альянсу через підтримку країною-кандидатом ворожих для Туреччини терористичних рухів.