Шоумен Педан став на захист експосадовця у справі на 1,5 млрд грн: реакція соцмереж

Шоумен взяв на поруки підозрюваного в розкраданні грошей ЗСУ

29 січня у Вищому антикорупційному суді Олександр Педан вирішив взяти на поруки екс-міністра Олександра Лієва, якого підозрюють в розкраданні грошей ЗСУ. Після цього соціальні мережі заповнилися обуреними коментарями від українців.

«Ми познайомилися ще в українському Криму... Олександр Сергійович Лієв був на посаді міністра курортів і туризму Криму. Там ми познайомились і товаришуємо сім'ями. Коли сталася анексія Криму, Олександр Сергійович попри пропозиції нашого ворога залишитися там, переїхав в Україну, оселився в Києві та відтоді завжди проявляв проукраїнську позицію», – заявив Педан у суді.

Однак, нещодавно у соціальних мережах з'явилися коментарі від користувачів, які висловлюють своє обурення дружбою Педана з підозрюваним у розкраданні грошей ЗСУ:

  • Цитата 1
  • Цитата 2
  • Цитата 3

Вищий антикорупційний суд не обрав запобіжний захід Лієву

29 січня Вищий антикорупційний суд відхилив клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу екс-керівнику Департаменту Міноборони Олександру Лієву. Прокурори просили тримати Лієва під вартою або встановити заставу у розмірі 268 млн грн. Однак, суд відхилив це прохання.

Екс-міністра Міноборони та інших підозрюють в розкраданні 1,5 млрд грн

Окрім Лієва, підозрюють ще чотирьох осіб у розкраданні майже 1,5 млрд грн, призначених на закупівлю снарядів для ЗСУ. За інформацією СБУ, у серпні 2022 року посадовці Міноборони уклали контракт з постачальником озброєнь «Львівський арсенал» на закупівлю артилерійських снарядів. Гроші були перераховані, але постачальник не відправив снаряди.