Сполученим Штатам радять переглянути кількість ядерних боєголовок

Сполучені Штати мають переглянути кількість ядерних боєголовок у разі можливого протистояння з Росією та Китаєм.

Про це заявив екс-радник президента США з національної безпеки Джон Болтон, пише The Washington Post.

"Краще мати цю зброю під рукою, а потім, якщо захочемо, обмежити її кількість, ніж мати недостатньо, дозволяючи Москві та Пекіну диктувати майбутні умови відносин", - зазначає Болтон.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За його словами, Вашингтон, ймовірно, у найближчій перспективі може зіткнутися з ядерною конфронтацією з Росією. Якщо США вийдуть із цієї ситуації переможцем, їм може загрожувати конфронтація в ядерній сфері і з Пекіном.

Болтон також зазначив, що ще одним можливим варіантом розвитку подій може бути протистояння США та їхніх союзників, які мають ядерну зброю, з Росією та Китаєм одночасно.

21 лютого президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія "тимчасово" призупиняє участь у договорі про обмеження ядерних озброєнь зі Сполученими Штатами Америки і про підготовку до ядерних випробувань.

Рішення Путіна про тимчасове призупинення участі РФ в цьому договорі є "великою помилкою" і "дуже безвідповідальним кроком", заявив президент США Джо Байден.

З перших днів повномасштабної війни Путін загрожує Заходу ядерною зброєю. Щоразу він згадує можливість ядерного удару у своїх заявах. В одній наголошував, що його слова "не блеф".