США навчилися подавляти сигнали супутників РФ

Сполучені Штати Америки знайшли спосіб придушити сигнал китайських і російських космічних супутників.

Проєкт під назвою Meadowlands, розроблений L3 Harris Technologies, мав запрацювати ще торік, пише Bloomberg. Терміни перенесли, тож він побачить світ у 2024 році.

"Космічні сили оголосили про намір виробити до 30 одиниць. Технічні проблеми, які виникли під час випробувань і потребували доопрацювання вузлів, були вирішені. Програма переходить до завершальних етапів інтеграції та тестування", сказано в повідомленні.

Хоча військові чиновники відкрито повідомляють про наступальні можливості Китаю і Росії, вони неохоче розкривають свої методи захисту супутників США від потенційних атак у космосі.

"Компанія працювала з командуванням над збільшенням кількості випробувань, щоб гарантувати, що глушник буде надійним у експлуатації та знизить ризики", заявив генеральний менеджер L3 Harris Чарльз Кларксон.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Нова система РЕБ являє собою поліпшену версію системи придушення супутникового сигналу. Її перевага полягає в компактності, високій швидкості розгортання і збільшенні пропускної здатності сигналу. Ця система протидіятиме дії російських і китайських супутників. Останніх у космосі аж 700. За підрахунками Космічних сил, половина з них відстежує дії США і союзників.

У США космос вважають областю бойових дій. Згідно з оцінкою ЦРУ, Китай володіє зброєю для атак на супутники, які належать американцям та їхнім союзникам.

Колишній президент Росії, а нині заступник голови Ради безпеки Російської Федерації Дмитро Медведєв заявив про готовність РФ до "розумних компромісів" у повномаштабній війні. Водночас він додав, що ще одним із можливих шляхів вирішення "конфлікту" може стати Третя світова війна, яка призведе до "ядерної зими, де не буде переможців".