Штайнмаєр у різдвяному зверненні згадав про Україну і "справедливий мир"

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що мир в Україні повинен мати "чіткі межі".

Також він закликав співгромадян і надалі виявляти солідарність з Україною. Про це Штайнмаєр сказав у своєму різдвяному зверненні.

"Жорстокий російський напад на Україну, повернення війни до Європи, страхітливі страждання українців, як і побоювання ескалації бойових дій - все це лякає багатьох людей у нашій країні", - сказав Штайнмаєр.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Президент Німеччини також висловився про мирну угоду з Росією.

"Це має бути справедливий мир, який не заохочує захоплення земель і не залишає народ України віч-на-віч із свавіллям і насильством окупантів", сказав він.

За його словами, такий мир "ще не відчутний".

Він зауважив, що Україна захищається з великою мужністю, а Європа згуртована.

"Ми не піддалися паніці, ми не дозволили внести розкол у наші лави. Наша демократична держава полегшує тяжкий тягар для громадян і компаній, і багато хто в компаніях працює над тим, щоб вийти з кризи з новими силами", - сказав Штайнмаєр.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що справедливий мир у війні проти Росії - це відсутність компромісів з Росією щодо українського суверенітету та українських територій.

Територіальна цілісність України повинна бути відновлена, Україна повинна повернутися до кордонів 1991 року, зазначив Зеленський на спільній пресконференції з президентом США Джозефом Байденом.