Стало відомо, на чому найбільше заробляють чеські мільйонери

Чеські доларові мільйонери все частіше інвестують у акції іноземних компаній

За даними звіту J&T Banka Wealth Report 2023, чеські доларові мільйонери вважають інвестиції основним джерелом свого багатства. Вони найбільше вірять у акції іноземних компаній і найчастіше інвестують у галузі, в яких розбираються або в яких ведуть бізнес.

Дослідження, проведене спільно з дослідницьким агентством Perfect Crowd, показало, що чеські та словацькі доларові мільйонери стають оптимістичнішими щодо інвестицій. Вони очікують зростання цін на акції іноземних компаній та корпоративні облігації.

Хто такі чеські доларові мільйонери?

За даними звіту, чеські доларові мільйонери - це переважно чоловіки віком у середньому 56 років. Вони займають посади керівників, підприємців або фахівців. За останній рік помітно збільшилася кількість молодих доларових мільйонерів, які є наступниками підприємців чи стартапів. Незважаючи на невелику кількість успішних жінок, світ доларових мільйонерів залишається чоловічим.

Інвестиційні уподобання чеських доларових мільйонерів

За дослідженням, найпопулярнішими інвестиційними інструментами для чеських доларових мільйонерів є акції, облігації та фонди. Вони стежать за своїми інвестиціями і очікують зростання вартості активів. Деякі з них користуються послугами професіоналів для управління своїми портфелями.

Крім того, доларові мільйонери відводять менше частки свого портфеля на криптовалюти і більше уваги приділяють інвестиціям в компанії з Індії, США та Південно-Східної Азії. Хоча ринок нерухомості втрачає свою популярність серед доларових мільйонерів.

Оптимістичні прогнози чеських доларових мільйонерів

Чеські доларові мільйонери позитивно оцінюють майбутнє і сподіваються, що їх багатство збільшиться у наступному році. Вони розраховують на зростання своїх інвестицій та продовжують активно інвестувати.

Хоча ринок змінюється і немає гарантій, чеські доларові мільйонери залишаються вірними своїм інвестиціям та стежать за ринковою ситуацією.