Стало відомо, що Харлан сказала росіянці Смірновій після своєї дискваліфікації

Українська фехтувальниця Ольга Харлан відкрито заявила росіянці Анні Смірновій, що не тиснутиме їй руку після бою на чемпіонаті світу 2023 року в Мілані.

При цьому для нашої співвітчизниці стала несподіванкою дискваліфікація за цей крок щодо представниці країни-агресорки. Про це повідомив Telegram-канал Baza.

За інформацією каналу Харлан прямо на майданчику сказала Смірновій лише одну фразу: "Я не тиснутиму тобі руку".

Однак росіянка вирішила видати з себе жертву провокації і влаштувала справжній цирк вона відмовилася залишати доріжку і сіла прямо на стільці на ній. Пізніше суперниця Ольги подала протест на результат поєдинку та вимагала покарати українку.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Після цього керівники Міжнародної федерації фехтування (FIE) вирішили виключити Харлан із учасників турніру.

"Дізнавшись про рішення судді, вона "сиділа і плакала" в підтрибунному приміщенні, а після цього в неї почалася "справжня істерика", йдеться у повідомленні.

Потім Харлан сама підійшла до боксу зі Смірновою і запитала: "Навіщо ви це зробили?"

За словами очевидців, самі шаблістки та члени їхніх команд при цьому ніяк не конфліктували і один одного не ображали.

Лідерку збірної України з фехтування Ольгу Харлан зняли з участі у чемпіонату світу після того, як вона відмовилася потиснути руку "нейтральній" атлетці з країни-агресорки Російської Федерації Анні Смірновій після своєї перемоги.

Харлан перемогла росіянку у першій сутичці на стадії плей-оф. Після завершення сутички Харлан відмовилася тиснути руку Смірновій, пропонуючи "стукнутися" зброєю. Не отримавши відповіді від росіянки, українська фехтувальниця залишила межі доріжки.