Швейцарський уряд зазнав кібератак напередодні Глобального саміту миру

Швейцарський уряд зазнав кібератак напередодні Глобального саміту миру

Сайт Федеральної ради Швейцарії та інших органів влади країни, що брали участь у Глобальному саміті миру, був атакований хакерами. Про це повідомлено швейцарським Федеральним відомством з кібербезпеки.

Один із організацій, що постраждала від кібератаки, - митниця. Протягом години робота системи була знищена, але швидко відновлена.

Незначні відключення електроенергії відбулися внаслідок кібератак, але це не спричинило жодних значних пошкоджень.

Федеральне відомство з кібербезпеки підтвердило, що атака була DDoS-атакою, при якій комп'ютерні системи перевантажуються великою кількістю запитів. Проте, вони заявили, що безпека даних і систем не була порушена в результаті цих атак.

Нагадаємо, що 15-16 червня відбудеться Глобальний саміт миру в Швейцарії, організований Україною. В ньому візьмуть участь лідери понад 100 країн світу. Головною метою саміту є знаходження шляхів досягнення стійкого миру в Україні та за її межами. Росія, як країна-агресор, не була запрошена на цей саміт.

Раніше Швейцарія зафіксувала збільшення кількості кібератак та дезінформації перед початком саміту миру.

Також варто зазначити, що у спільній заяві, яка буде оприлюднена після саміту, не буде заклику до негайного виведення російських військ з України.

Читайте також: