Тарнавський пояснив, чи є сенс утримувати Мар'їнку

Завдання командування: зберегти особовий склад

Бригадний генерал, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський заявив, що головне завдання військового командування - зберегти особовий склад. Він пояснив, що захищається наша земля шляхом вмілих дій, а не самодурства або втрат особового складу. 

Тарнавський зазначив, що в сьогоднішній день окупаційні війська практично повністю зруйнували місто Мар'їнка. Навіть деякі фундаменти булінь немає. 

Генерал також згадав про бої за Мар'їнку, які тривають два роки. Ворог не намагається ввести війська в Авдіївку, він намагається обійти її. Такий підхід є стратегічним, оскільки войовничі дії в місті тільки ускладнюють його проблеми. 

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що Росія окупувала Мар'їнку. Президент Росії Володимир Путін зазначив, що відсуванням українських військових з Мар'їнки створюють тимчасову блокаду Донецьку.

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов повідомив, що Збройні сили України контролюють частину Мар'їнки, про захоплення якої російські окупанти заявили напередодні.