Термінове засідання Україна-НАТО: Зеленський звернувся з п'ятьма важливими пунктами

У п'ятницю, 19 квітня, відбулося термінове засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів оборони, скликане на запит України.

Про це повідомив глава держави Володимир Зеленський, пише "Хвиля" .

Президент наголосив, що, по-перше, для оборони Україні потрібно ще 7 Patriot чи подібних систем ППО – і це мінімальна кількість.

По-друге, вже давно говорять про мільйон артилерійських снарядів для України - їх треба нарешті доставити на передову.

По-третє, обговорили далекобійну здатність ЗСУ.

Це абсурдно, коли партнери бояться своєї сили, - сказав Зеленський і додав: Чим більше в руках наших бійців далекобійної зброї, тим ближчий світ. На лінії фронту зараз дуже потрібні ракети великої дальності та артилерія.

Четвертий пункт – авіація. Якщо працює коаліція винищувачів, то потрібна достатня кількість літаків, щоб реально подолати російський повітряний флот.

Справа не у кількості обіцянок, а у реальній кількості літаків у небі, - зазначив він.

І п'яте – це швидкість, як зазначив Зеленський.

Цього року ми не можемо очікувати на прийняття рішень. Прошу вас якнайшвидше розглянути наше прохання про вашу рішучість – кожен з його елементів, - сказав він.

Зеленський додав, що російського диктатора Володимира Путіна треба спустити з неба на землю, а небо над українськими містами має знову стати безпечним.

І це реально. І це повністю залежить від вашого вибору. Це вибір, чи справді життя скрізь однаково цінне. Це вибір, чи однаково ви ставитеся до всіх партнерів. Вибір, чи ми дійсно союзники, - резюмував український лідер.

Нагадуємо, що СБУ викрила російського агента, який готував замах на Зеленського у Польщі.