The Economist оцінив шанси Путіна на перемогу у війні

За початком повномасштабного вторгнення в Україну видно, що Володимир Путін може перемогти. Це відзначає видання The Economist.

The Economist опублікувало статтю під назвою "Путін, здається, перемагає війну в Україні - наразі". За думкою видання, вперше з початку вторгнення виглядає так, що Путін має можливість перемогти.

Основна причина того, що ворог може перемогти в цій війні, полягає у тому, що жодна зі сторін не може вигнати іншу з контрольованих територій. В бою за Авдіївку, Росія втрачає більше 900 людей щодня, і цей конфлікт може тривати довгий час.

"Захід міг би зробити більше, щоб розчарувати Путіна. Якби голови європейських держав прийняли рішення, вони могли би використати свої промислові та фінансові потужності, які перевищують ті, що маються в Росії. Але бездіяльність, самовдоволення та відсутність адекватної стратегії перешкоджають досягненню цілей, особливо у Європі. Щоб захистити себе і Україну, Захід має відкинути пасивність", - пише видання.

The Economist вважає, що принаймні до 2024 року Росія буде мати міцніше положення у цьому конфлікті, оскільки вона буде мати більше безпілотників і артилерійських снарядів з Ірану та Північної Кореї. Крім того, Путін буде згодовувати значні людські втрати.

Видання заявляє, що це марно сподіватися, що режим Путіна розпадеться через примусову мобілізацію, інфляцію та витрати на армію, оскільки він може залишатися при владі ще довго. Саме тому Європа має розглядати Путіна як основну довгострокову загрозу для своєї безпеки.

Військову оборону Європи потрібно розробити таким чином, щоб президент Росії не міг відчути слабкості на її флангах. The Economist додає, що найкращим способом стримати Путіна буде продемонструвати рішучість Європи, надавши протиповітряну оборону Україні та ракети дальнього радіусу дії для ударів по російським поставкам.

Нехай пригадають, який крок може зробити продовження війни безцільним для Путіна.