The Guardian назвала наступну мету ГУР після ударів по російським НПЗ

Українська розвідка заявила про плани атакувати Кримський міст

Головне управління розвідки України (ГУР) планує провести третю атаку на Кримський міст після двох неуспішних спроб його підірвати. За словами представників ГУР, руйнація мосту є "неминучою".

"Як розвиватиметься українська атака, неясно, і є серйозні сумніви, що ГУР здатна провести спецоперацію проти такої добре захищеної та очевидної мети", - пише The Guardian.

Росія зробила значні заходи для захисту мосту, зокрема посилила протиповітряну оборону та розгорнула "баржу-мішень" як приманку для ракет. Проте представники ГУР вважають, що зможуть вивести міст із ладу найближчим часом.

"Ми зробимо це в першій половині 2024 року", - заявив чиновник ГУР в інтерв'ю The Guardian. Він також додав, що глава управління розвідки Кирило Буданов вже має необхідні засоби для виконання цього завдання.

За останні п'ять місяців Україна потопила сім десантних катерів та великих кораблів російського Чорноморського флоту. Одна з останніх атак була здійснена з участю 10 українських безпілотників-амфібій Magura V5, які вибухнули біля корабля "Сергій Котов" під час патрулювання Керченського мосту.

Представники ГУР заявили, що ця операція була підготовкою перед черговою атакою на міст.

Нагадаємо, розвідка України також атакувала завод зі збору "шахедів" та російські нафтопереробні заводи у Татарстані.