The Telegraph: Сучасна російська ППО не може протистояти старим західним ракетам

The Telegraph: Сучасна російська ППО не може протистояти старим західним ракетам

Українські удари по Криму доводять, що російська зброя не може протистояти західним ракетам. Навіть найбільш передові російські системи ППО, які коштують мільярди доларів, не взмозі захистити окупований Крим від українських атак. Старіші американські ракети, що знаходяться на озброєнні відповідних країн вже десятиліттями, також успішно наносять удари. За словами експертів, російські системи не забезпечують захисту навіть у Сирії і Ірані, а також не захистили росіян в Криму.

Західні крилаті ракети відрізняються складнішим перехопленням і мають технологію стелс. Наприклад, ракета Storm Shadow, летячи на невеликій висоті, є складно помітною для російських радарів. Українські атаки мають ретельно продумані траєкторії, які допомагають обійти російські ППО системи. Зокрема, українці методично обходять системи ППО С-300 і С-400, що свідчить про їхню високу планувальну компетентність.

Удари з використанням ракет дальнього радіусу дії супроводжуються великою кількістю ударних безпілотників, що ускладнює оборону Росії. Це змушує росіян скомпактувати свої озброєння і розмістити його відповідно до пріоритетів.

Росія мобілізує свої озброєння для захисту Керченського мосту на півострові, але це ускладнює їм базування літаків, зберігання боєприпасів і постачання військ.

Оцінюється, що подальші удари Українських Повітряних сил можуть зробити Крим непридатним для російської армії.

The Telegraph

Читайте також: