"Ти не можеш залишатися нейтральним" – Гвоздик розкритикував Ломаченка

Колишній чемпіон світу в напівважкій вазі, український боксер Олександр Гвоздик розкритикував Василя Ломаченка за нейтральну позицію щодо агресії Російської Федерації проти України.

Про це Гвоздик сказав в інтерв'ю YouTube-каналу "Два Бокових".

"Коли в країні йде війна, є якийсь порядок денний, якого дотримується вся країна, щоб об'єднатися, щоб був бойовий дух", сказав Гвоздик.

"В Україні такий вектор, щоб мотивувати всіх боротися проти ворога, проти росіян. Звісно, коли хтось вибивається з цього вектора, цього порядку денного, на нього ллється хейт. Це саме те, що сталося з Ломаченком", зазначив боксер.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"В Україні така ситуація, що ти не можеш залишатися нейтральним. Навіть якщо ти поважаєш когось, ти маєш зробити свій вибір. Він його не робить", сказав Гвоздик.

Воднночас назвав Ломаченка "великим бійцем".

"Але як боксер Ломаченко стовідсотково цього не заслуговує, тому що він великий боєць. Як громадянин своєї країни… Ну, напевно, маємо те, що маємо", зазначив Гвоздик.

Минулого місяця у Лас-Вегасі відбувся бій між Ломаченком і Девіном Хейні за чемпіонські титули за версіями WBC, WBO, WBA та IBF у легкій вазі. Бій тривав 12 раундів. Переможця визначили рішенням суддів, переміг Хейні.

Перед боєм Ломаченко, говорячи про війну, промовчав про Росію як агресора. Заявив, що українцям "потрібно просто молитися". Це викликало реакцію користувачів соціальних мереж.

У березні Ломаченко фотографувався з другом глави Чечні Рамзана Кадирова.