У Чорному морі залишаються націлені на Україну ракети ‒ Гуменюк

Під час масованої російської атаки на Україну 14 січня Росія використала половину "Калібрів", які перед тим стягнули в Чорне море.

Інші кораблі з ракетами поки залишаються на бойовому чергуванні й можуть бути використані в будь-який момент. Про це вранці 15 січня в ефірі національного телемарафону повідомила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За її словами, 14 січня у морі було п'ять російських ракетоносіїв, зокрема один підводний.

"І використовували ракети типу "Калібр" під час масованої атаки. Якщо вчора в Чорному морі перебував запас у 36 ракет, то близько половини вони використали під час атаки. І залишаються на бойовому чергуванні ці ракетоносії. Вони ще можуть бути застосовані", ‒ сказала Гуменюк.

Кількість загиблих внаслідок російського ракетного удару по багатоповерхівці у Дніпрі 14 січня знову зросла. Станом на 8:51 неділі, 15 січня, відомо про 20 загиблих людей. Про це в Telegram повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Під'їзд багатоповерхового будинку в Дніпрі 14 січня був знищений російськими терористами важкою крилатою ракетою Х-22. Пуск ракети терористи здійснили з території Курської області РФ. Сили ППО України не мають можливості збивати такі ракети, повідомило командування Повітряних сил Збройних сил України.