У Дуди висловили думку, що в оточенні Зеленського є люди, які дають йому "неправильні поради"

В Офісі президента Польщі заявили, що в оточенні українського лідера Володимира Зеленського, можливо, є особи, які дають йому "неправильні поради".

Зокрема, виступ Зеленського в ООН у присутності ще 192 країн був сприйнятий "дуже критично". Про це заявив керівник офісу з питань міжнародної політики в адміністрації президента Польщі Марчин Пшидач, якого цитує Radio ZET.

"Багато колег-дипломатів задаються питанням, що відбувається?" сказав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Пшидач заявив, що "можливо, зіграли якісь погані емоції, погані натяки з боку Києва, а можливо, там діяли інші біси".

Відповідаючи на запитання про те, чому не зустрілися президенти Польщі та України, Пшидач заявив, що "польська сторона була відкрита до переговорів, але врешті зустрітися не вдалося".

Коментуючи можливість розмови Зеленського та Дуди, він заявив, що "є певні очікування з нашого боку щодо таких розмов".

Під час виступу на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку 19 вересня Володимир Зеленський сказав: "Тривожно бачити, як дехто у Європі, деякі наші друзі у Європі, підривають солідарність політичним театром, роблячи із зерна трилер. Може здатися, що вони грають власну роль, але насправді вони допомагають підготувати сцену для московського актора".

Заступник глави МЗС Польщі Павел Яблонський висловив "рішучий протест" через слова Зеленського та заявив, що вони є "неправильними по відношенню до Польщі та особливо неправомірними щодо країни, яка підтримує Україну з перших днів війни".