У Китаї знову висловилися про відношення до війни в Україні

У міністерстві закордонних справ Китаю заявили, що поглибить зв'язки з Росією наступного року.

Засуджувати Москву у Китаї не будуть, передає The Guardian.

"Китай поглиблюватиме стратегічну взаємну довіру та взаємовигідну співпрацю з Росією. Що стосується кризи в Україні, ми послідовно відстоювали фундаментальні принципи об'єктивності та неупередженості, не віддаючи переваги тій чи іншій стороні, не підливаючи масла у вогонь, тим більше, не шукаючи егоїстичних вигод із ситуації", сказав міністр закордонних справ КНР Ван І.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він звинуватив США у погіршенні американо-китайських відносин. Сказав, що Пекін "рішуче відкинув помилкову політику Вашингтона, яка розглядає Китай як свого головного конкурента".

Китай відмовляється засуджувати вторгнення РФ, звинувачуючи США та НАТО у конфлікті. КНР, як і Індія, тривалий час утримувалися від будь-якої критики на адресу Росії.

Проте під час Шанхайського економічного саміту, який проходив в Узбекистані у вересні, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді на особистій зустрічі заявив російському президенту, що зараз не час для війни. Тоді ж стало відомо, що лідер Китаю Сі Цзіньпін висловив Кремлю свою стурбованість тривалою війною в Україні.

Станом на початок листопада, за повідомленнями Пентагону, Китай не постачав Росії зброю або іншу військову допомогу. Також Пекін уникав прямої фінансової допомоги, яка могла б спровокувати санкції з боку Вашингтона.