У Кремлі відреагували на рішення США передати Україні активи російських олігархів

Росія просто так не залишить рішення США направити конфісковані кошти підсанкційних бізнесменів для потреб України.

У Кремлі сприйняли рішення США абсолютно негативно і пообіцяли відповідь. Про це сказав речник президента РФ Дмитро Пєсков на брифінгу у середу, 7 вересня.

"Всі випадки, пов'язані з блокуванням, арештом чи іншим утриманням будь-яких коштів, що належать до державної, приватної, змішаної власності РФ за кордоном, ми вважаємо незаконними актами", сказав він.

За його словами, такі рішення так чи інакше приведуть до судових розглядів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Безумовно, якісь твердження, що їм вдалося знайти обґрунтування для продовження цього беззаконня, є абсолютним юридичним нонсенсом, і у будь-якому разі вони надалі приведуть так чи інакше до судових розглядів", заявив речник Кремля.

Він запевнив, що "жоден із випадків такого незаконного утримання не буде залишений поза увагою", а згодом стане "досить серйозними судовими розглядами і просто так це не буде залишено".

Речник Кремля, заявив про "кричущий факт", який "важко вкладається в голові".

"Це суперечить взагалі всьому, що можна тільки уявити з погляду і міжнародного, і національного права цих держав. Але як тільки така можливість буде надаватися, ми, зрозуміло, відстоюватимемо наші права", запевнив Пєсков.

Під час візиту до Києва держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен оголосив про допомогу Україні вартістю понад $1 млрд. Вона включає $5,4 млн конфіскованих активів російських олігархів.

Допомога також містить $175 млн, про які оголосив у середу Пентагон, йдеться в заяві Держдепу. $5,4 млн з конфіскованих активів олігархів РФ підуть на підтримку та реабілітацію ветеранів.