У Міноборони сказали, де окупанти рвуться в наступ

Основним напрямком, де нині намагаються наступати російські загарбники, є схід України.

Там росіяни все ще планують вийти на кордони Донецької і Луганської областей. Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

На сході України загарбники намагаються натупати на чотирьох основних напрямках Куп'янському, Лиманському, Авдіївському та Мар'янському.

На Бахмутському напрямку, за її словами, українські війська поступово рухаються вперед.

"По сходу ми бачимо певну мінливість, бувають часи, наприклад, як три тижні тому було загострення на Куп'янському, Іловайському напрямку. Далі, якщо дивитися по цифрах обстрілів і штурмів, їх ніби зараз трохи менше", ‒ сказала Маляр.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За її словами, окупаційна армія РФ хоче вийти на кордони Донецької та Луганської областей. А на Куп'янському напрямку здійснити реванш і повернути те, що українські війська звільнили минулої осені.

Росіяни також намагаються розконцентрувати увагу Сил оборони України за різними напрямками.

"Мар'їнку вони фактично стерли вже з лиця землі, там не залишилось жодного будинку вже, але захопити і взяти контроль над Мар'їнкою вони не можуть. Обстрілювати вони можуть, в них є ресурси, але наші потужніше там стоять. Критична точка зараз Авдіївка. Те саме, вона теж вже практично зруйнована, там вже всі закопались в землю, але теж взяти під контроль вони не можуть", ‒ розповіла Маляр.

Вона також підкреслила, що зайти до Мар'їнки росіяни зараз бояться, щоб не зав'язуватися там в таких боях як в Бахмуті.

"Уже майже рік вони не можуть це зробити тому там скрізь запеклі бої і вони не полишають мети саме на сході рухатися вперед. На півдні вони там скрізь в обороні", ‒ додала Маляр.

За час контрнаступу українські захисники вже звільнили від російських загарбників близько 270 кв км території. Успіхів ЗСУ досягають переважно на Бахмутському напрямку та на півдні України. Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, завдання Сил оборони також створити умови, за якими можна буде просуватися, адже ворог готовий до таких дій.