У Польщі відкрили завод з виробництва HIMARS

Американський військово-промисловий концерн Lockheed Martin відкрив в Польщі завод із виробництва американських реактивних систем залпового вогню HIMARS.

Він є другим за величиною виробничим центром Lockheed Martin у світі, сказав віцепрезидент компанії в Європі Джонатан Гойл виданню PAP.

Війна в Україні виявила необхідність інвестицій у зброю, виробництво якої не було пріоритетним для НАТО протягом останніх 20 років. Системи HIMARS довели свою ефективність на українському фронті, підкреслив він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Вироблені нами установки HIMARS стали ключовим обладнанням для більшості армій НАТО. Вони слугують стримувальним фактором, але якщо виникає така ситуація, в якій їх необхідно застосувати, вони дають можливість завдати сильного і дуже точного удару. Це показали в Україні", сказав Гойл.

Він також наголосив на важливості створення альтернативних майданчиків виробництва. Пандемія показала, що концентрація всієї промисловості в одному місці пов'язана з великими ризиками, вважає він.

M142 HIMARS американська реактивна артилерійська система. Полегшена версія M270 зі зменшенням вогневого потенціалу, але збереженням того самого арсеналу та захисту персоналу.

Призначена для тактики "стріляй-і-тікай". Залежно від снарядів, виконує роль РСЗВ або фронтової тактичної ракетної установки). Виробляється одним із підрозділів Lockheed Martin.

Росіяни за час війни не знищили жодної реактивної системи залпового вогню HIMARS.

Натомість Сили оборони ефектиdно знищують окупантів цією системою американського виробництва, розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.