У разі конфіскації російських активів Україна всю суму одразу не отримає - ЗМІ

Україна не зможе одразу отримати всю суму, якщо будуть конфісковані заморожені російські активи.

Про це повідомила представниця Мінфіну США в інтерв'ю Reuters.

За її словами, в даний час партнери обговорюють різні варіанти надання допомоги Україні, які передбачають кілька етапів.

Одна з найперспективніших ініціатив, за словами інших джерел Reuters, - це використання країнами G7 відсотків від заморожених активів як застави за надання кредитів чи облігацій для України.

Reuters зазначає, що цього тижня український міністр фінансів Сергій Марченко проведе зустрічі з головою Мінфіну Німеччини Крістіаном Лінднером та іншими представниками G7, щоб обговорити варіанти використання російських заморожених активів.

Важлива нарада

17 квітня міністри фінансів країн G7 обговорять, зокрема, питання реалізації ініціативи та забезпечення компенсації збитків, завданих Росією.

У лютому Єврорада підтримала пропозицію Єврокомісії щодо використання доходів з заморожених активів для надання допомоги Україні.

Міністерка фінансів США Джанет Єллен повідомила, що США та їхні союзники досліджують можливості розблокування приблизно 300 мільярдів доларів з російських активів для допомоги Україні.

Вона наголосила, що США та G7 повністю віддані підтримці України і закликала Конгрес негайно затвердити необхідну військову та бюджетну підтримку.

"Це гуманітарний і моральний імператив, а також економічна війна, оскільки війна має значний негативний вплив на економіки по всьому світу", - підкреслила Єллен на пресконференції в Вашингтоні.

Джерело: Суспільне