У родини одеського воєнкома за рік війни з'явилася вілла в Іспанії і машини на мільйони доларів

Родина начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова під час повномасштабної війни придбала на узбережжі в Іспанії віллу та автомобілі на мільйони доларів.

Про це свідчать витяги з іспанського реєстру, розповів журналіст Михайло Ткач.

У родини Борисова з'явилась вілла в Іспанії за понад 3 млн, у його дружини офісне приміщення на головній вулиці Марбельї, а також кілька дорогих автівок.

Витяги свідчать, що офіс і вілла записані на родину начальника ТЦК.

Також журналісти побачили в Іспанії біля маєтка електричний мерседес В класу 2022 року.

Вартість такого авто стартує від $100 тис. Зареєстроване як і вілла на матір Борисова.

В кількох кілометрах від котеджного містечка Сіера Бланка розташовується центральний проспект Марбельї з найдорожчими ресторанами, магазинами і пятизірковими готелями.

Саме там розташовується офісне приміщення, яке родина чиновника придбала на початку цього року.

Крім того, у Борисова вже цього року з'явився ще один новий позашляховик Toyota Land Cruiser 2023-ого року. Зареєстрований на тещу.

Авто вартістю близько $100 тис. третє, яке з'явилось у власності родини посадовця за час повномасштабної війни.

Загальна вартість такого автопарку становить близько півмільйона доларів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Борисов, який працює воєнкомом з 1996 року, у телефонній розмові з журналістом спочатку запевняв, що його родина нічим в Іспанії не володіє.

А після слів про витяги із місцевого реєстру заявив, що його дружина займається там роздрібною торгівлею і він не "влазить" у ці справи.

Також повідомив, що не в курсі, чи придбали його рідні нерухомість на іспанському узбережжі.

Сказав, що дружина мала розповісти йому про це згодом, а зараз займається документацією.

Щодо авто тещі, Борисов заявив, що вона продала стару машину і купила собі Land Cruiser.

Крім того, за кермом одного із автомобілів родини Борисова в Іспанії журналісти побачили рідного брата водія начальника ТЦК.

Водій Борисова в Одесі співробітник терцентру Михайло Ніколаєв.

У розмові з журналістом Ніколаєв заявив, що не знає, чи працює його брат Ігор на родину Борисова в Іспанії. Також заявив, що і сам не є водієм Борисова.

Ніколаєв-старший також намагався запевнити, що не знає, що його брат робить в Іспанії. Але він може покинути територію України, бо є "інвалідом".

За даними джерел видання "Українська правда" у прикордонній службі, Ігор Ніколаєв отримав закордонний паспорт лише у 2022 році вже під час повномасштабного вторгнення. І наразі вже двічі залишав країну. Вперше на чотири місяці, і вдруге на п'ять.

У п'ятницю президент Володимир Зеленський скликає засідання Ради національної безпеки і оборони. Говоритимуть про подолання корупції.

У січні ЗМІ повідомили, що Міністерство оборони закуповує продукти для військовослужбовців удвічі утричі дорожче, ніж у роздрібних магазинах Києва. Контракт на понад 13 млрд грн Міноборони уклало з фірмою зі статутним капіталом 1000 грн.

Наступного місяця суд заарештував звільненого заступника міністра оборони В'ячеслава Шаповалова.