У Зеленського назвали цілі Путіна на міжнародній арені

Президент Росії Володимир Путін намагається затягнути або заморозити війну проти України. Загострення ситуації на Близькому Сході йому на руку, оскільки у світі з'явилися інші кризові точки. Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк зазначив про це в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Так, для Путіна головне полягає в тому, щоб не було консолідованої уваги, оскільки війна в Україні, яку почала саме Росія, була основним пусковим механізмом цілого ланцюга подій, що повинні призвести до порушення традиційного світу. Таким чином, Путін сподівається зберегти свою репутацію і статус глобального гравця, а також доказати, що він все ще може спілкуватися з "великими людьми".

Російському лідеру також важливо отримати додаткові ресурси для окупаційної армії. З цим завданням активно займаються міністри закордонних справ і оборони РФ - Сергій Лавров і Сергій Шойгу. Вони намагаються отримати гроші або зброю, включаючи снаряди, ракети, дрони та військові технології. Однак, виявляється, що багато з того, що РФ продає, є фіктивним.

Під час зустрічі з лідером КНР Сі Цзіньпіном, Путін заявив про необхідність тісної зовнішньополітичної координації в нинішніх умовах. Росія і Китай співпрацюють саме в такому форматі.