Україна повернула тіла загиблих героїв, уряд продовжив виплати для ВПО. Головне за 26 січня

Україна повернула 77 тіл загиблих героїв, уряд продовжив виплати для переселенців, Шарль Мішель відмовився взяти участь у виборах до Європарламенту. «Главком» склав добірку новин 26 січня, щоб ви були в курсі головних подій:

Україна повернула тіла 77 загиблих героїв

77 військовослужбовців, які віддали свої життя, захищаючи свободу та незалежність України, повернули їхні тіла. Робота з підготовки до репатріаційного заходу тривала тривалий час, але нарешті тіла полеглих українських захисників повернулися додому на підконтрольну нашій країні територію.

Зазначається, що тіла полеглих воїнів спочатку передадуть правоохоронним органам та судово-медичним експертам. Це потрібно для встановлення осіб загиблих.

Уряд продовжив виплати для переселенців

Кабінет міністрів на засіданні 26 січня ухвалив рішення про автоматичне продовження всіх виплат для внутрішньо переміщених осіб до 1 березня. З 1 березня в Україні будуть діяти нові правила надання допомоги ВПО, які будуть оголошені Міністерством соціальної політики.

Шарль Мішель відмовився брати участь у виборах до Європарламенту

Глава Європейської ради Шарль Мішель вирішив відмовитися від участі у виборах до Європарламенту. Він визнав, що недооцінив «масштаб і радикальність деяких негативних реакцій» на своє бажання балотуватися до Європарламенту.

Нацполіція викрила зловмисників, які розкрадали мільйони від Румунії

Службу стратегічних розслідувань Нацполіції на Одещині вдалося викрити розкрадання понад 8 млн грн грантових коштів, наданих Румунією на управлінські послуги.

За даними правоохоронних органів, ці гроші мали бути використані в рамках спільного проєкту з реконструкції каналізаційних мереж та влаштування резервного трубопроводу у місті Ізмаїл. У жовтні минулого року директору комунального підприємства, який керував проєктом, було пред'явлено звинувачення.

Українка вийшла до фіналу Australian Open

Людмила Кіченок стала першою українською тенісисткою, яка досягла фіналу жіночих парних змагань Грендслему. На Australian Open вона виграла півфінал разом з Єленою Остапенко.

Кіченок та Остапенко лише в одному матчі поступилися своїм суперницям – у другому колі з Кімберлі Біррелл та Олівією Гадецькою (2:1). В усіх інших матчах вони перемогли 2:0.

Читайте також:

  • Перший коментар Путіна щодо Іл-76
  • Євросоюз готується припинити транзит російського газу через Україну – Bloomberg
  • Харків запровадить нову систему оповіщення про повітряну тривогу
  • Україна запустила нову свердловину, яка дає 250 тис. кубометрів газу на добу
  • Нардепи пропонують ввести щомісячний платіж за бронювання військовозобов'язаних