Україна використовує давньоримську зброю, щоб зупиняти російські вантажівки – Forbes

Російські війська на фронті зіткнулися з новою загрозою – металевими перешкодами

Військові на фронті Росії стикаються з новою загрозою з боку українських дронів - кальтропи. Це витирання старовинної зброї створює проблеми для російського ланцюжка поставок, зупиняючи транспортні засоби і надаючи можливість дронам виконати атаку.

Згідно з Forbes, безпілотники-камікадзе FPV регулярно атакують російські вантажівки, які доставляють припаси на передову. Тепер російським водіям доводиться дивитися не тільки вгору, але й униз, оскільки кальтропи можуть бути розкинуті будь-де на дорозі.

«Українські дрони усіяли дороги чотирикутними металевими зброями, які завжди направлені вгору. Ці кальтропи використовуються ще з 313 року до нашої ери, коли їх використовувала армія Олександра Македонського для боротьби з перською кавалерією», - повідомляє Forbes.

Кальтропи використовувалися протягом історії в різних формах, але отримали нову популярність під час Другої світової війни, коли їх застосовували рух опору в Європі для пошкодження шин автомобілів. Кальтропи були простішим і надійнішим засобом в порівнянні з вибухівкою.

Українці також використовують дрони для скидання протитанкових мін, але це складніше і менш надійно, ніж використання кальтропів. Кальтропи є простим і доступним способом зупинити вантажівку, що дає можливість добити її дроном.

«Тактика використання кальтропів з дронів надихне розробку багатьох нових методів. Дрони вже можуть встановлювати міни, датчики і навіть роботів. Один лише обмежувальний фактор - це фантазія користувачів», - підсумовує Forbes.

Російські військові намагаються перевозити запаси вночі, коли небезпека атак з аеродронів менша, але існує ризик не помітити кальтропи на дорозі, особливо при великій швидкості. Автомобіль, що потрапляє в аварію через ці перешкоди, може втратити керування і зазнати пошкоджень.

Раніше президент Зеленський розкрив, скільки підприємств оборонно-промислового комплексу працюють в Україні.

Також німецька Німеччина передасть Україні ще одну систему Patriot.