Україна вже отримала кілька важливих перемог – Ініціативна група "Першого грудня"

Україна вже отримала кілька важливих перемог.

Про це заявила Ініціативна група "Першого грудня", опублікувала звернення.

"Кілька важливих перемог Україна вже отримала. Почати хоча б із того, що міфи про "недодержаву" (українську) і про "другу армію світу" (російську) розвіялись, як пропагандистський дим. Російські війська в Україні знищують сьогодні не українську незалежність, а залишки свого колишнього статусу наддержави", пишуть інтелектуали.

Війна це кров і великі страждання, зазначають.

"Але водночас цією сукупною жертвою мільйонів українців здобуто те, про що мріяли численні покоління до нас: визнану в світі суб'єктність українців як нації. У тривалих національних змаганнях ми довший час були самотні сьогодні ми є частиною світової коаліції. І цього разу вже щораз менше як об'єкт чужої уваги і щораз більше як суб'єкт своєї долі", сказано в заяві Інціативи.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ми досягли успіхів у проясненні для себе місця України в геополітичній конструкції світу. Спершу Майдани, а тепер і війна увиразнили нам, що бути єдиними не означає бути однаковими. Ще кілька зусиль і ми переконаємось, що наші відмінності є не нашим фатумом, а нашим багатством", зазначають.

Ті, що соромились згадувати про своє українське походження, сьогодні ним гордяться, пишуть.

"Важливо визнати: всі ці перемоги стали можливими тому, що ми були стороною правди, світла і добра. Ми перемагатимемо й далі, якщо залишимось нею. Тоді над нами буде Боже благословення. Це означає радіти духовній силі народу і повсякчас її примножувати. Від цього світло стане лише сильнішим", сказано в зверненні.

"Водночас це означає вписати в наш новий суспільний договір: вершити суд на користь сильнішого злочинно; наживатися на недолі іншого осудно; красти кари гідно, привласнювати чуже добро ганебно; наступати на іншого, щоб піднятись самому, принизливо щодо себе самого. Війна навчила цьому не всіх, але можна не сумніватися, що є кому заступитися за обділених чи окрадених", пишуть.

Це означає шанувати владу за вчинене нею добро ы водночас вказувати їй на помилки, зазначають.

"І не допустити, щоб, борючись зі світом автократії й деспотизму, наша влада заразилася від нього зневагою до людини й спокусою насильницького панування. Інакше різниця між нашим і ворожим світом зітреться", пишуть.

Це означає бачити чорне й долати його, але не вдивлятися в нього, інакше чорнота тебе й поглине, сказано в заяві.

Доповнюється.