Головна

Український бізнес може отримати грант на мільйон євро від ЄС та Німеччини: умови

Зображення бізнесменів під гроші та флагами України та ЄС

Гранти від ЄС та Німеччини для українських підприємств

Українські підприємства мають змогу отримати гранти від Європейського союзу та Німеччини. Про це повідомили в Міністерстві економіки України.

Зокрема, 100 грантів надаються для мікро, малих та середніх підприємств з експортним потенціалом та інноваційними рішеннями. Кожен заявник може отримати до 10 тисяч євро для підвищення стійкості та розвитку в умовах війни.

У конкурсі можуть взяти участь працівники підприємств у галузях:

  • переробки (машинобудівна, меблева, харчова та легка промисловість);
  • креативних індустрій;
  • логістики та транспорту;
  • інших секторів з потенціалом експорту чи створення інновацій (наприклад, освітні та медичні послуги).

Заявки на отримання гранту приймаються з 28 лютого по 24 березня 2024 року на сайті EASyBusiness ("Легкий бізнес").

Заступник Міністра економіки України Надія Бігун у свою чергу висловила подяку партнерам за підтримку українських підприємств, які працюють у важких умовах війни.

Підтримка та стимулювання розвитку українського підприємництва є одним із пріоритетів нашого Уряду. Адже зараз під час війни саме робота бізнесу тримає економіку та дозволяє забезпечувати оборонні потреби країни, які ми фінансуємо за рахунок сплачених ним податків. Вітчизняні підприємства працюють у найскладніших умовах постійних ракетних обстрілів, блекаутів, розірваних ланцюжків постачання, нестачі людських ресурсів. Тому ми вдячні нашим партнерам за грантову підтримку українських підприємців, що дає можливість розвиватися, модернізувати виробництво, збільшувати експортний потенціал

Нагадаємо, у Мінсоцполітики роз'яснили ситуацію із припиненням виплат деяким переселенцям. 

Читайте також: