Український дипломат назвав митрополита Московської церкви «даром від Бога»

Учора голова Московської церкви на Закарпатті, митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор, святкував свій 57-й день народження. Він поділився своїм відеовітанням у Facebook, де отримав численні привітання. Один з привітань зробив Федір Шандор, викладач Ужгородського національного університету, філософ, професор і депутат Закарпатської облради, а також посол України в Угорщині. Ця новина стала причиною обурення серед місцевих жителів.

Федір Шандор наголосив, що 4 листопада народжуються лише хороші люди, а Феодор – це особливий дар від Бога. Він захотів побажати митрополиту великого здоров'я, миру, щастя та успіху в житті. Відео з вітанням можна побачити на сторінці Федіра Шандора.

Відомо, що Феодор їздив до Москви на зимову сесію синоду РПЦ у період з 2015 по 2016 рік. Після вторгнення Росії в Україну, він заявив про припинення поминання Патріарха Кирила під час богослужінь. Ці заяви спричинили обурення у багатьох людей.

Учора також олігарх Вадим Новинський привітав митрополита Онуфрія з днем народження. Варто зазначити, що Онуфрій має російське громадянство, але відкидає своє походження з Росії.

Читайте також:

  • «Онуфрій сказав: Треба потерпіти». Інтерв’ю з архімандритом УПЦ МП, який утік з Криму
  • Новий посол України в Угорщині: Після перемоги треба дозволити подвійне громадянство