Україну масовано атакували дронами

У ніч на 12 жовтня Україну атакували 33 ударними дронами-камікадзе. За інформацією Повітряних сил ЗСУ, 28 з них були знищені Силами оборони.

За повідомленням, ворожі дрони типу Shahed атакували з північного та південного напрямків - з Білгородської області (РФ) та мису Чауда (ТОТ Крим). Ці дрони летіли в різних напрямках, що призвело до активної дії протиповітряної оборони в кількох областях України.

Для відбиття атаки було задіяно авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби.

  • 14 дронів Shahed-131/136 були знищені на Півдні: 4 - на Миколаївщині, 10 - на Одещині.

Оперативне командування "Південь" повідомило, що нічна атака спрямована була на припортову інфраструктуру Подунав'я. Дрони-камікадзе використовували складні маршрути та ландшафт для обходу систем протиповітряної оборони. Як результат, були пошкоджені склади поблизу порту на півдні Одещини та приватні будинки цивільних мешканців.

Попередньо відомо про одну поранену цивільну особу, але пожежі вдалося швидко загасити. Спонукачем до застосування більшої кількості дронів є нагромадження ракет на зимовий період, зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.