Уряд вніс зміни до прикордонного режиму: ДПСУ дала роз'яснення

За новими правилами, для перебування в прикордонній смузі необхідно мати дозвіл органу ДПСУ. Таке повідомлення зробила Державна прикордонна служба України (ДПСУ).

Зокрема, були внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів «Про прикордонний режим».

За поясненнями ДПСУ, було встановлено спеціальний прикордонний режим, який обмежує вільний в'їзд, перебування, проживання та переміщення осіб в межах прикордонної смуги. Це стосується земельних ділянок, шириною 30-50 метрів, вздовж лінії державного кордону на суші, берегів українських прикордонних річок, озер та інших водойм.

ДПСУ вказує, що ці обмеження розширюються до 2 кілометрів вздовж лінії державного кордону України з РФ і Білоруссю для військових частин, які використовуються для будівництва та утримання інженерно-технічних та фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, просік та комунікацій.

Повідомлялося, що в Білорусі неподалік кордону з Україною будується нове військове містечко. Раніше на цьому місці знаходилися дитячі табори, а недавно тут відкрився клуб лазертагу.

Також було зазначено, що протягом періоду дії воєнного стану інспектори ДПСУ отримали близько 800 пропозицій хабарів.

Необхідно також зазначити, що з початку повномасштабної війни в Україні правоохоронці розслідують близько 8000 справ про ухилення від призову до армії, і лідером за кількістю є Закарпатська область.

Нагадаємо, в Україні продовжується загальна мобілізація і введено воєнний стан у зв'язку з агресією Росії. Воїнам-мобілізованим заборонено залишати країну та виїжджати за кордон, навіть якщо у них є «білий квиток».