Уражено пускові установки та літаки: наслідки удару по аеродрому в Джанкої

Українські Збройні Сили ударили по військовому аеродрому в Криму

Внаслідок удару Збройних сил України по військовому аеродрому в окупованому Джанкої в Криму були пошкоджені ворожі пускові установки систем протиракетної та протиповітряної оборони, радіолокаційні комплекси та літаки. Про це повідомив представник Головного управління розвідки міністерства оборони України Андрій Юсов.

"Це справді вчора була важлива, масштабна операція ЗСУ. Є більш деталізована інформація по ураження. Сьогодні вона офіційно оприлюднена. Так, там є і пускові установки комплексів протиракетної, протиповітряної оборони, є знищені радіолокаційні системи, є інформація про уражені літаки особового складу. Вся інформація буде сьогодні дещо згодом оприлюднена. Це серйозний врожай і успішна операція Збройних Сил України", - сказав представник розвідки.

Атака на військовий аеродром у Джанкої

У ніч проти 17 квітня у тимчасово окупованому в Криму був здійснений напад на військовий аеродром у Джанкої. За словами свідків, кілька гучних вибухів було чутно близько четвертої ранку. Після цього на аеродромі виникла сильна пожежа з шести осередками полум'я. Аеродром у Джанкої є базою російських військ, в тому числі вертольотного полку та авіаційних ескадриль.