В російському Орську прорвало дамбу: чотири тис. будинків під загрозою затоплення (відео)

У місті Орськ Оренбурзької області сталася аварія - прорвало дамбу, яка захищала місто від річки Урал. Це призвело до загрози підтоплення близько чотирьох тисяч приватних житлових будинків. Жителі міста та найближчих населених пунктів були евакуйовані із зони затоплення. Загалом, через паводок в області вже було евакуйовано понад три тисячі осіб, а підтоплено 1825 житлових будинків і 5242 присадибних ділянок у 95 населених пунктах. Орськ є другим за величиною містом в Оренбурзькій області з населенням близько 200 тисяч осіб.

Інші аварії через паводок в Росії

Нещодавно також в Уссурійську прорвало дамбу, а в Севастополі унаслідок сильних дощів та затоплень сталися проблеми із транспортом. Подібні негаразди сталися і на Далекому Сході Росії, де річка вийшла з берегів і спричинила руйнування доріг та залізничних колій. Варто зазначити, що в Уссурійську це стало найбільшою повенню за останні 10 років.

"Чи затопить столицю в разі підриву Київської ГЕС? Влада оцінила загрозу" "Чи можна знищити ракетами ДніпроГЕС та які можливі наслідки підриву дамби"