В Україні планують підвищити тарифи на воду у два етапи: коли очікувати

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) планує у березні 2023 року включити до порядку денного засідання регулятора питання про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення.

Це питання буде обговорюватись у формі відкритого слухання. Про це повідомила пресслужба регулятора.

"Звертаємо увагу на те, що наразі опрацьовується можливість встановлення вказаних тарифів двома етапами: з 01.04.2023 та з 01.07.2023, з урахуванням зазначених в обґрунтувальних матеріалах підходів", йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У НКРЕКП зазначили, що проекти тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення були ретельно перевірені, їх зміна відповідає вимогам чинного законодавства.

"З метою стримування фінансового навантаження на споживачів та водночас для забезпечення їх послугами централізованого водопостачання та централізованого водовідведення належної якості регулятором були мінімізовані витрати у структурі тарифів", повідомили у Нацкомісії.

Зараз є 10 варіантів зміни тарифу на електроенергію в Україні.

В уряді визнають, що підвищення тарифів може спричинити невдоволення у споживачів. Про це розповів радник прем'єр-міністра України Юрій Бойко.

Але у Кабміні переконані, що адресні монетарні субсидії для незахищених верств населення здатні повністю нівелювати соціальну напругу.

Поки невідомо, у якому саме вигляді відбуватиметься підвищення.