Головна

Відставка Мустафи Найєма та удар авіабомбами по Харкову. Головне за 10 червня

Відставка Мустафи Найєма, удар авіабомбами по Харкову

У відставку йде Мустафа Найєм, Харків під обстрілом авіабомб, продаж конфіскованого заводу. «Главком» підготував добірку новин 10 червня, щоб ви були в курсі головних подій:

Фонд держмайна вперше продав завод, конфіскований через санкції

Фонд держмайна продав завод «ПентоПак», який був конфіскований у російсько-грецького олігарха Івана Саввіді, за 103 млн грн. Це підприємство займається виробництвом упаковки для м'ясопереробної галузі.

Покупець має 20 днів на оплату вартості лота. Крім того, він вже заплатив гарантійний внесок у розмірі 20,3 млн грн.

Суд може зупинити провадження щодо екснардепа Сольвара

Руслан Сольвар, колишній народний депутат, приєднався до Сил оборони. Суд вирішить, чи зупинити судове провадження проти нього у справі щодо незаконного отримання коштів.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відклала розгляд клопотання до 26 червня з метою розглянути деталі мобілізації Сольвара. Сам Сольвар заявив, що йому вручили повістку на виході з лікарні.

Відставка Мустафи Найєма

Голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм повідомив про свою відставку та написав заяву про звільнення з посади.

Він пояснив, що рішення про відставку прийняв через системні перешкоджання, які не дають йому ефективно виконувати свої повноваження. Зокрема, йдеться про незатверджену поїздку на конференцію до Берліна.

Росія скинула три керовані авіабомби на Харків

Російські загарбники здійснили терористичний акт, ударивши авіабомбами по Харкову.

В результаті цього удару постраждало вісім осіб. Також були пошкоджені 70 гаражів та 22 автомобілі.

Сили оборони поразили зенітні ракетні комплекси окупантів в Криму

Сьогодні вночі Сили оборони України здійснили успішний удар по зенітному ракетному дивізіону С-400 окупантів у районі Джанкоя, а також по двом зенітним ракетним дивізіонам С-300 біля Чорноморського та Євпаторії.

Після ударів українських ракетників було зафіксоване негайне припинення роботи радарів комплексів С-300 та С-400. Крім того, спостерігалася детонація боєприпасів у всіх трьох районах стартових позицій зенітних ракетних дивізіонів РФ.

Читайте також: