Війська РФ, ймовірно, контролюють більшу частину Соледара – британська розвідка

Російські сили, ймовірно, контролюють більшу частину міста Соледар на Донеччині, але навряд чи оточать сусідній Бахмут.

Протягом останніх чотирьох днів російські війська та найманці "Вагнера" тактично просунулися у Соледар. Про це повідомило міноборони Великої Британії у Тwitter 10 січня.

Розвідка країни нагадала, що Соледар розташований за 10 км на північ від Бахмута. Захоплення останнього, ймовірно, залишається головною оперативною метою Росії.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Розвідники зазначили, що війська РФ посилили тиск на Бахмут, однак вони навряд чи оточать це місто найближчим часом.

"Попри посилення тиску на Бахмут, Росія навряд чи зможе зразу оточити місто найближчим часом, тому що українські війська зберігають глибокі оборонні рубежі та контролюють шляхи постачання", вважає британська розвідка.

Соледарська вісь для Росії, найімовірніше, є спробою оточити Бахмут з півночі та порушити українські лінії комунікацій, підкреслила британська розвідка.

Частина бойових дій зосереджена на входах до 200-кілометрових невикористовуваних тунелів соляних шахт, які проходять під районом. Обидві сторони, ймовірно, занепокоєні тим, що вони можуть бути використані для проникнення в тил.

Бахмутський напрямок зараз є найважчою ділянкою фронту. Декілька місяців поспіль окупанти намагаються захопити Бахмут та Соледар.

9 січня заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що після невдалої спроби захопити Соледар та відступу росіяни розпочали потужний штурм міста.

Українські захисники вісім діб ведуть безперервний контактний бій на ближніх дистанціях в Соледарі. Окупантам вдалося зайти в забудову, але наші бійці тримають все місто під вогневим контролем, повідомив 9 січня журналіст Юрій Бутусов.

Також поблизу Соледара зникли двоє британських волонтерів. Нацполіція оголосила їх у розшук.