"Використали в темну росіян": Малюк розповів деталі першого вибуху на Кримському мосту

Голова Служби безпеки України Василь Малюк відверто розповів, як у жовтні 2022 року українці вперше влаштували вибух на Кримському мосту.

Для цього використали 21 тонну гексогену. Про це Малюк сказав в інтерв'ю NV.

Щоб непомітно довезти стільки вибухівки до мосту, співробітники СБУ обмотали її пакувальною плівкою. В СБУ також оприлюднили унікальні фото цієї вибухівки.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За легендою спецоперації, рулони такої плівки мала офіційно перевозити вантажівка. За словами Малюка, співробітники СБУ підібрали плівку такої товщини, щоб сканери на пунктах пропуску не зафіксували вибухівку.

СБУ також вдалося "обійти" спеціальні глушилки на Кримському мосту, що збивають GPS-координати. Зрештою, 8 жовтня 2022-го вантаж "плівки" злетів у повітря на середині мосту.

"Ми сім кіл пекла пройшли, використали в темну стільки росіян", розповів Малюк.

Минулого року 8 жовтня, трапилася "бавовна" в районі Керченського мосту. РосЗМІ спочатку повідомили, що на мосту палала цистерна з паливом.

На Кримському мосту у ніч проти 17 липня пролунали щонайменше два вибухи.

Незаконно споруджений російськими окупантами Кримський міст, який вже зазнав кількох ударів, нині працює в обмеженому режимі. Залізниця на ньому також не може працювати на повну потужність. Про це розповіла керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.