Виробництво ракет Taurus у Німеччині призупинено: названо причину

Німецька компанія MBDA припинила виробництво крилатих ракет Taurus через відсутність замовлення від уряду. Це повідомив керівник німецького підрозділу MBDA Томас Готшильд. Згідно з чинним законодавством ФРН, виробництво зброї про запас не дозволяється без схвалення федерального уряду на основі замовлень.

Томас Готшильд зазначив, що можуть розпочати виробництво Taurus у будь-який момент за умови нового замовлення. Він підкреслив, що Taurus є ефективною зброєю здатною вражати цілі на великій відстані та може бути корисною для української армії. Важливою особливістю ракети є здатність літати непомітно для радарів та інших засобів розвідки.

Зазначено, що німецький Бундестаг не підтримав постачання крилатих ракет Taurus в Україну. Німецький канцлер Олаф Шольц також відмовився постачати Україні ці ракети, оголосивши, що розгортання Taurus без німецької перевірки може викликати втягнення Німеччини у війну. Уряд Німеччини розпочав процес замовлення нових ракет Jassm-Er у США, що може замінити Taurus в майбутньому.

Також відомо, що уряд Німеччини планує модернізацію і приведення до ладу крилатих ракет Taurus, які вже знаходяться на озброєнні у Бундесверу.

Читайте також:

  • Чи визріє Шольц до передачі Україні крилатих ракет Taurus?
  • У Бундесвері – шпигунський скандал через ракети Taurus: Шольц відреагував
  • Ракети Taurus: недоліки та переваги