ВООЗ створила комісію, яка займатиметься боротьбою із самотністю

У Всесвітній організації охорони здоров'я було оголошено про створення Комісії з питань соціальних зв'язків, яка буде працювати над проблемою самотності. Ця новина була оприлюднена ВООЗ.

Зазначається, що комісія протягом трьох років проводитиме аналіз ролі соціальних зв'язків у поліпшенні здоров'я, а також дослідить, як контакт з людьми підсприяє процвітанню спільнот, економічному прогресу та інноваціям.

ВООЗ підкреслює, що соціальна ізоляція (яка визначається як недостатня кількість соціальних зв'язків) та самотність є поширеними проблемами. Незважаючи на те, що загальноприйнятою думкою є те, що літні люди у країнах з високим рівнем доходу є основною групою, яка страждає від самотності, ця проблема впливає на здоров'я та благополуччя всіх вікових груп у всьому світі. Згідно з дослідженнями, від 5 до 15% підлітків відчувають самотність, хоча ВООЗ вважає, що ці цифри, найімовірніше, є заниженими.

Директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус зазначив, що сучасний високий рівень соціальної ізоляції та самотності має серйозні наслідки для здоров'я та благополуччя. Люди зі слабкими соціальними зв'язками мають більш високий ризик інсульту, тривоги, деменції, депресії, самогубства і т. д.

Раніше ВООЗ оновила свої рекомендації щодо здорового харчування.