Washington Post: США готуються до тривалої військової кампанії проти хуситів

США розробляють стратегію проти хуситів у Ємені

Адміністрація президента США Джо Байдена планує провести тривалу військову операцію проти хуситів у Ємені, оскільки попередні удари не зупинили напади групи на іноземні судна в Червоному морі. Про це повідомляє The Washington Post.

Білий дім відбув зустріч з високопоставленими посадовцями, щоб обговорити варіанти подальших дій адміністрації Байдена у відповідь на дії хуситів, які підтримують Іран.

Хусити вважають свої атаки на судна засобом тиску на Ізраїль.

Представники адміністрації, які беруть участь у розробці стратегії, хочуть обмежити здатність хуситів нападати на судна в Червоному морі та Аденській затоці або, принаймні, створити достатній фактор стримування, щоб судноплавні компанії відновили плавання по цим водяним шляхам.

Ми чітко уявляємо собі, хто такі хусити та який їхній світогляд. Тому ми не впевнені, що вони негайно припинять свої дії, але ми, безумовно, намагаємося послабити та знищити їхній потенціал

Відповідь США може призвести до збільшення нестабільності в регіоні та втягнути Байдена у нову кампанію, що загрожує його зусилтям змінити зовнішню політику США щодо РФ та Китаю.

Раніше повідомлялося про ракетний обстріл американської авіабази в Іраку, внаслідок чого кілька військових були поранені.

Хусити також здійснили атаку на американський корабель Chem Ranger, запустивши дві балістичні ракети.

Також Корпус ісламської революції Ірану здійснив серію ударів по місту Ербіль в Іраку, в районі консульства США.

Крім того, Протиповітряна оборона США збила озброєний безпілотник над аеропортом Ербіль, де розташовані військові США та інші міжнародні сили.