Жадану "прилетіла анафема", а російським "мальчікам в трусіках" ATACMS - кращі меми тижня

На цьому тижні спільнота соціальних мереж обговорювала удари українськими військовими по російським окупантам за допомогою далекобійних ракет ATACMS, які надійшли від Сполучених Штатів Америки.

Журналістський ресурс Gazeta.ua проаналізував найцікавіші реакції спільноти на цей події.

За повідомленням прес-служби Збройних сил України, було нанесено удари по аеродромам поблизу окупованого Бердянська в Запорізькій області і Луганська, який також тимчасово перебуває під російською окупацією. Під ударом опинилися гелікоптери та техніка на аеродромах.

Президент України Володимир Зеленський висловив подяку США і зазначив, що ракети ATACMS добре себе проявили.

Також у мережі широко обговорювалася заява представників Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) щодо видалення кліпу співачки Христини Соловій і письменника Сергія Жадана на пісню "Серце".

Відеокліп був знятий у церкві святого Андрія у Львові. Представники церкви заявили, що цей кліп "поширює антихристиянські цінності" і "порушує суть та сценарій", про які їм "вже раніше повідомлено було".

Увагу користувачів мережі привернуло і повідомлення ЗМІ про розкішну весільну церемонію колишньої працівниці територіального управління Державного бюро розслідувань Роксолани Москви і колишнього прокурора Ростислава Ільницького, яка відбулася в п'ятизірковому комплексі Emily Resort поблизу Львова.

Серед відомих виконавців, які розважали гостей на весіллі, були Олександр Пономарьов, Ольга Полякова і Дзідзьо. Представники ДБР прокоментували, що розкішність подібних заходів у часи війни є неприпустимою.

Раніше в соціальних мережах поширилися насмішки із представника Російської Федерації при ООН Василя Небензі, а також колишнього радника голови Офісу президента Олексія Арестовича.

Також були створені меми про візит телеведучих з каналу "1+1" до суду, де розглядається справа проти підозрюваного у шахрайстві і заволодінні 9,2 млрд грн ПриватБанку, олігарха Ігоря Коломойського.