Загроза нападу на Харківщині: прикордонники повідомили, чи нарощує ворог сили на кордоні

Прикордонники не спостерігають нарощення ворогом сил на кордоні з РФ

Наразі прикордонники не спостерігають нарощення ворожих сил на кордоні з Російською Федерацією. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко відвідав позиції Харківського прикордонного загону та інших підрозділів. Він обговорив обстановку в зоні відповідальності та взаємодію зі збройними силами України. Також було перевірено роботи з нарощення інженерно-фортифікаційних споруд.

Військовослужбовці відмітили, що ворог продовжує штурмові дії на лінії фронту, але українські захисники дають гідну відповідь. На кордоні з РФ не відбувається нарощення ворожих сил.

Дейнеко відзначив героїчну боротьбу прикордонних підрозділів та подякував їм за вклад у захист державного кордону. Він також вручив відзнаки захисникам.

Триває 775-та доба збройної агресії Російської Федерації проти України. За останню добу було 76 бойових зіткнень.

Ворог здійснив 7 ракетних та 104 авіаційних удари, із них 108 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок цього були загиблі серед цивільного населення.

Російські окупанти знову атакували Україну, використавши 24 БпЛА типу Shahed. Українська протиповітряна оборона знищила 17 атакуючих БпЛА.

Читайте також:

  • Харків, Суми, Київ… Детальний розбір «нового наступу Путіна»
  • Олег Синєгубов: Харків і область є для Кремля пріоритетом