Зеленський готовий вислухати «мирний план» Трампа і вказав умову

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що готовий прийняти пропозиції колишнього президента США Дональда Трампа щодо ситуації в Україні. Проте, Україна ні за яких обставин не планує віддавати Росії свої території. Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу FOX News.

«Так, я готовий обговорити це із ним. Але він має мати конкретний план та поділитися ним зі мною. Чи дійсно можна завершити війну, якщо ми віддаємо Крим і Донбас? Я вважаю, що наша країна не готова до такого «мирного» плану. Це не мирний план», – заявив Зеленський.

Раніше Трамп заявив, що якщо він переможе на президентських виборах 2024 року, він швидко зупинить війну між Росією та Україною.

За його словами, це означатиме припинення «нескінченого потоку американських грошей в Україну» та звернення до європейських союзників з проханням компенсувати витрати США на відновлення постачань зброї.

Проте неясно, чи планує Трамп вимагати виведення російських військ з окупованої України.

Якщо Дональд Трамп повернеться до Білого дому на посаду президента Сполучених Штатів Америки у 2024 році, допомога Україні буде значно зменшена. Таку думку висловив 24 жовтня колумніст The Washington Post Лі Хокстейдер.