Зеленський про блокаду на кордоні з Польщею: Підтримувати Україну треба зараз, а не до кінця

Зеленський закликає Польщу не використовувати Україну для тиску на Європу

Президент Володимир Зеленський стверджує, що Польща не повинна використовувати Україну як засіб для тиску на європейські інституції. Він зробив це заяву відповідаючи на питання журналістки про блокаду кордону між Україною та Польщею.

"Підтримувати Україну треба зараз, а не до кінця. Це важливо, тому що кінець може бути швидко, якщо різні країни будуть підтримувати Україну по-різному. Ми маємо працювати з прем'єр-міністром Туском, Шмигалям і президентом Дудою. За останній рік я говорю про політичний характер цього питання і сьогодні Єврокомісія це підтверджує. Українське суспільство та медіа можуть критикувати мене, але я був правий. Є внутрішня боротьба в Польщі", - заявив Зеленський.

"Ми вдячні польському суспільству за підтримку українців з самого початку. Я не хотів би, щоб політики робили так, щоб кордон, який є між нами, став перешкодою між нашими суспільствами. Я вірю, що люди розуміють ситуацію і зрозуміють, що використовувати Україну як інструмент тиску на європейські інституції - це несправедливо. Я надіюсь, що прем'єр-міністри приймуть відповідні кроки. Я, як президент, відкрито кажу, що збереження союзу з Польщею є дуже важливим для нас. Якщо не будуть зроблені кроки, ми будемо захищати наш бізнес", - розповів Зеленський.