Зеленський відреагував на атаку Ірану на Ізраїль

Президент України Володимир Зеленський засудив ракетно-дронову атаку Ірану на Ізраїль. Він відзначив, що Україна добре знає жах аналогічних атак з боку Росії і закликав всіх світових лідерів зробити все можливе для запобігання подальшій ескалації на Близькому Сході. Зеленський також зазначив, що дії Ірану загрожують не тільки близькосхідному регіону, але й світові, подібно до дій Росії. Він закликав світову спільноту об'єднатися для боротьби з тероризмом, оскільки іранські "Шахеди" є засобами терору, що загрожують всьому світу.

Зеленський також наголосив, що дрони та ракети не зупиняються словами і потрібна конкретна допомога. Він закликав Конгрес Сполучених Штатів ухвалити необхідні рішення для зміцнення союзників Америки у цей критичний час.

"Україна засуджує атаку Ірану проти Ізраїлю з використанням дронів Шахед і ракет. Ми в Україні дуже добре знаємо весь жах аналогічних атак з боку Росії, яка застосовує ті ж дрони Шахед і російські ракети, таку саму тактику масованих повітряних ударів", - написав Зеленський.

Президент Ізраїлю Біньямін Нетаньяху також звернувся до народу із заявою про атаку Ірану.